Introducere

"Ce inseamna sa fii migrant"

In romanul « To kill a Mockingbird », Atticus Finch ii spune fiicei sale Scout:

"Daca vrei sa inveti un truc simplu, Scout, vei reusi sa te intelegi mult mai bine cu tot felul de oameni. Nu vei reusi sa intelegi cu adevarat o persoana pana cand nu vei privi lucrurile si din punctul sau de vedere – pana cand nu vei intra in pielea lui si nu vei incerca sa te comporti ca atare.

Harper Lee, (1960). To Kill a Mockingbird

Cat de bine am putea merge in pantofii altcuiva?....Pentru a vedea lucrurile din perspectiva acestuia?

Parteneriatul proiectului nostru urmareste sa dezvolte o serie de metode inovatoare pentru atelierele de lucru cu participantii, pentru a experimenta ceea “ce inseamna sa fii migrant” (de altfel si titlul proiectului) si, ca urmare, pentru a contribui la cresterea empatiei in activitatea lor curenta cu migrantii.

Proiectul nostru urmareste integrarea migrantilor, prin abordarea profesorilor, a instructorilor, sau a altor persoane din domeniul educatiei, care vin permanent in contact, prin specificul muncii lor, cu migranti.

Proiectul urmareste sa dezvolte si sa implementeze conceptul de abordare multiculturala, ca o noua metoda, strategie de educatie si instruire, prin actiuni dedicate profesorilor, educatorilor, instructorilor sau altor persoane din domeniul educatiei.